Asiat toteutuvat, kun toteutetaan. Nyt Läyliäisten nuorisotilasta tulee totta!

Vuoden tärkein valtuuston kokous pidetään maanantaina 11.12.2017, kun valtuusto kokoontuu päättämään vuoden 2018 talousarviosta. Kunnan ylimpänä päättävänä toimielimenä valtuuston talousarviossa päättämät asiat ja määrärahat ovat se raami, jonka sisällä ja jonka mukaisesti Lopen kunnassa toimitaan, eikä siitä voi poiketa lautakunta, kunnanhallitus eikä yksikään viranhaltija ilman valtuuston lupaa. Toinen tärkeä asia on strategia, joka ohjaa sitä, mitä Lopella on tarpeen tehdä ja mitä ei.

Strategia ja talousarvioehdotus sisältävät useampia hienoja juttuja, kuten kesämökkien pääsääntöisen hyväksymisen vakituisiksi asunnoiksi ja siihen liittyen rakennusjärjestyksen päivittämisen ja käytänteiden sujuvoittamisen, mutta  erityisen hieno asia on Läyliäisten nuorisotilan vakiinnuttaminen kunnan tiloihin. Kyllä, luitte oikein! Pyynnöstäni asia kirjattiin mustaa valkoisella myös talousarvioehdotukseen ja mikäli valtuusto tämän kohdan:

“Läyliäisten alueen nuorisotilapalvelut järjestetään Launosten-mallin mukaisesti 1.9.2018 alkaen.”
se varmistaa, että pysyvä nuorisotila tulee Läyliäisten koululle aivan kuten Launosissakin. Kylälegendan mukaan nuorisotilat olisi jätetty rakentamatta Läyliäisten koululle, mutta syksyn aikana on ilmennyt, että niin ei ole asian laita vaan nuorisotila on todellakin olemassa ja laajennuksen yhteydessä Läyliäisten koululle rakennettu. Koulutoimi vain oli päättänyt ottaa kyseiset tilat omaan käyttöönsä -kuka lie viranhaltija ja millä lie toimivallalla moisen päätöksen on tehnytkin, asia on selvitetty ja korjattu ja siitä kiitos kuuluu asiaan tarmokkaasti tarttuneelle vt. kunnanjohtajallemme Pekka Leppäselle, jonka ansiota on, että asia saadaan nyt korjattua sille tolalle millä sen pitäisikin olla. Hienoa, että vt. kunnanjohtaja suhtautui asiaan sen vaatimalla vakavuudella ja on hoitanut asian maaliin saakka!
Kunta myös avustaa nykyisten vuokratilojen vuokrissa elokuuhun saakka ja kustantaa nuorisotilalle kunnan valvojan yhdeksi illaksi viikossa, aivan kuten Launosissa. Tämä on ollut huomioituna jo alkusyksystä talousarvion valmistelun alusta saakka, mutta tuo tila-asia on vielä hiertänyt. Jos ja kun valtuusto tämän hyväksyy, pysyvä nuorisotila Läyliäisissä on valtuuston nuijan kopautuksella varmistettu eikä sitä enää muuta Kiinan keisarikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *