Tiineysajassakin saadaan aikaan!

Blogini on varsin laiminlyöty, asiain hoitaminen vie ajat oli sitten kyse työstä, kunnan tai sairaanhoitopiirin asioista, mutta tällä kertaa keskityn muutamaan hienoon juttuun tuosta tiineysajasta ja tulevaisuudesta, koska siksihän tätä politiikkaa tehdään -paremman tulevaisuuden vuoksi!

Lopella menee lujaa, ja lujaa hyvään suuntaan. Uusi valtuustokausi ja sen “tiineysaika” on nyt kestänyt tiineysajan ja pikkuisen yli, mikä olisi hieholle perin tavallista. Siinä ajassa on saatu aikaan paljon, jopa niin paljon, että Lopen Keskustan täytyy jo suunnitellla kunnianhimoisempia tavoitteita lopuille rapiat kolmelle vuodelle. Erinomaisen positiivista on ollut lähes kaikki puoluerajat ylittävä keskustelukulttuuri ja yhteistyö! Vielä kun se saataisiin valtuustotyöskentelyyn asti asiantuntijaluentojen ja iltakoulujen muodossa, mutta siihen ei vielä ole päästy -Lopella on ihanteena mahdollisimman lyhyt ja nopea kokous kumileimatyyliin, aivan kuin Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuustossakin olen huomannut olevan asian laita… onneksi se on jo muualta kumottu moinen patriarkaalinen meno tässä kunnassa, joten ehkä kohta myös valtuusto pääsee oikeasti työskentelemään nykyajan tapaan ja pois 80-luvun tyylistä!

Vaikka entinen kunnanjohtajamme mennessään haukkui uuden poliittisen johtamisen sinne ja syvälle, tulokset puhuvat puolestaan. Talous oli 1,2 miljoonaa ylijäämäinen  ja kunnan henkilöstöpolitiikkaan on palannut rauha. valtuuston enemmistön valitsemat uudet, muualta tulleet ja korkeasti koulutetut ja kokeneet virkamiehet ovat osoittautuneet päteviksi, napakoiksi ja aikaansaaviksi. Itse olen talouden ja sivistystoimen suhteen levollinen, pätevät naiset hoitavat asiat kuten oikeudenmukaisuus ja laki vaativat, eikä minun enää tarvitse niille sektoreille sekaantua palkattoman reviisorin roolissa -hyvä niin, koska palkkatyöni haasteet ovat sangen valtavat. Luottamukseni uuteen taloussuunnittelijaan/talouspäällikköön ja sivistysjohtajaan on järkkymätön, ja tuen heitä 100%:sti. He ovat paikkansa silmissäni jo ansainneet, kiitos hyvästä työstä Marita ja Pia!

Uusi valtuusto ja kunnanhallitus on muutenkin laittanut tuulemaan. Loppi-lisä, rakennusjärjestyksen päivitys, Läyliäisten nuorisotila kunnan ylläpitämänä koulun tiloissa ja esittämäni lisäresurssi uuden nuoriso-ohjaajan toimen suhteen ovat jo täytännössä. Jorma Kilpiäinen (kesk) ja Joni Lähde (sdp) pitivät huolen kunnan talouden kestävästä kehityksestä ja kunnollisesti suunnitellusta ja rakennetusta liikuntahallista, ja sellainenkin Lopelle rakentuu, talouden kestävyyden vaarantumatta. Aiemman valtuuston päätös kunnan ruokahuollon ulkoistamisestakin on laitettu nurin, ja soppa keitetään jatkossakin Lopella -jos kirkonkylä siihen tarvitsee keittiön, sellainen tehdään, mutta edesvastuutonta olisi ostaa ruoka muualta, kun juuri on satsattu Läyliäisten ja Launosten uusiin valmistuskeittiöihin. Joku tolkku täytyy olla veronmaksajien rahojen käytössä, ja toinen aspekti on tietysti se, haluaisimmeko muka syöttää koululaisillemme antibiootein kyllästettyä brassilihaa bulkkituotannosta? Emme missään tapauksessa. Maalaiskunta ruoantuottajineen ei taatusti sellaista halua, eikä tee, eikä tule tekemään! Kunnan ruokapalvelu pysyy kunnan tuottamana, ja on sitä paitsi niin edullista, ettei kuljetettuna muualta saataisi halvemmalla, sanoi entinen kunnanjohtaja mitä vain. Tekmeä emme tänne tarvitse, emmekä halua -ja juurihan sekin konkurssikypsä kioski myydään Hämeenlinnasta Palmialle, josta omaan kokemusta ,enkä mitään suositeltavaa…

Huomenna aloittaa uusi kunnanjohtajamme Mikko Salmela virassaan, ja olen erinomaisen iloinen hänen valinnastaan. Mikolla on enemmän koulutusta ja kokemusta juridiikasta ja johtamisesta kuin edellisellä kunnanjohtajalla, jolla ei muuta johtamiskokemusta ollut kuin Lopelta hankittu. Nyt saamme koulutetun tosiammattilaisen, jolla on näyttöjä yli 10 vuoden ajalta kuntajohtamisesta asianmukaisen koulutuksen lisäksi, eikä niin mitään poliittista kytköstä Lopelle tai Hämeeseen -kuten ei aiemmin mainitsemillani johtavilla viranhaltijoillakaan. Ikävää oli erinäiset pyrkimykset mustamaalata uusi kunnanjohtajamme ja ne jäljet ovat toki jo johdattaneet sylttytehtaaseen, jossa harmitusta aiheuttaa vaikutusvallan katoaminen ilman oman puolueen ehdokasta. Salmela kuitenkin kesti ryöpytyksen kuin mies, ja taatusti täydentää pätevien tiimiä Lopen eduksi! Meille muille lienee tärkeintä Lopen etuja ajava ja asiat oikein ja lainmukaisesti hoitava kunnanjohtaja, joka ei pelaa yhdenkään puolueen tai sen yksittäisen poliitikon piikkiin tai pillin mukaan. Täysi tuki myös Mikolle, hyvin menee samoilla oikeudenmukaisuuden ja lainmukaisuuden spekseillä kuin aiemmin kehuin ja kuntalaiset kiittävät – poliitikoista ei niin ole väliäkään, jos laki ja oikeus ei kiinnosta niin on syytäkin sitten vaihtaa…

Lopella on siis hyvä pöhinä nyt, ja paljon nopeammin kuin ikinä olisin uskaltanut odottaa! On pätevät, kokeneet ja koulutetut viranhaltijat johdossa, talous kunnossa ja suunta sellainen kuin ehdokkaaksi lähtiessäni toivoin neljässä vuodessa tapahtuvan. Nyt on monta asiaa jo korjattu ja paraikaa korjataan loppujakin, ja open veronmaksaja nousee keskiöön. Markkinointi ja myynti on ollut kestosuosikki ja kunnanvaltuuston ja -hallituksen vaatimuksien ansiosta toiminta onkin saanut hieman terävyyttä ja ensimmäinen kauppa kuuluisasta Silmänkannosta syntynyt. Nyt paljon onnea niin yritystalon kuin tontin ostaneile yrittäjille, koska Loppi menee lujaa ja nousee -muualla lakkautetaan nuorisotiloja, kuntalisiä ja kasvatetaan ryhmäkokoja, mutta Loppi toimii täysin toisin päin. Minä luotan siihen, että rohkeus ja uudistushalu koituvat kunnan menestykseksi, joten lisää kaasua ja kohtahan voidaan vaihtaa vaihde neloselle 😉 Maailma, ja kunta, muuttuu kun muutetaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *