Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan

Otsikko on varmasti jokaisen keskustalaisen todeksi tietämä ja tuntema. Maasta ei voi vain ottaa, pitää kunnioittaa luontoa, maata ja eläintä vaikka tietää että irtoaisihan siitä, mutta ei olisi sellaisessa järjen häivää. Jumalatonta olisi olla kunnioittamatta luontoa, maata ja eläintä – ja historia opettaa moisen kekkuloinnin aina koituvan tuomioksi, vaikka hetkenhän sitä ahneudellakin porskuttaa. Sitä saa mitä vahvistaa sanoo tälläinen vanha koiran kouluttaja.

Onneksi asumme vapaassa maassa. Täällä ei itänaapurin tavoin joudu vankilaan, vaikka asioista sanoisi mitä ja toimintatavoista laukoisi mitä… silti suomalaiset järjestötoiminnan ja vaikka kuntapolitiikan saralla alentuvat kunnioittamaan jotain muka paremmin tietäviä valkotakkisia, olkoot milloin poliitikkoja, milloin virkamiehiä. Muistuttaisin, että asioista sopii laukoa eikä tämä ole Venäjä, eli johtajan kanssa erimielisyys ei johda vankilaan. Ihmisarvoa ja lakia kunnioittamat löyhötykset, mitä viime vuosina on liikaakin nähty ja kuultu, eivät paini tässä kategoriassa vaan jossain kellarin puolella. Mutta asiasta saa ja pitää sanoa, ja sanoessaan tietää että sanoja leimataan negatiiviseksi ja riitelijäksi ja mitä näitä tämän ajan alistuskeinoja onkin.

Ja asiaan alustuksen jälkeen, Harkimo ilmoitti tänään eroavansa puolueestaan perusteilla, jotka kuka hyvänsä näkee ihan kunnallistasolla saakka. Iltalehden mukaan “Harkimo toisti torstain tiedotustilaisuudessa jo aikaisemmin julki tuomansa moitteet, että hän on pettynyt kokoomuksen politiikkaan, tapaan tehdä politiikka ja myös puolueen johtamistapaan. Harkimon mielestä puolueen kansanedustajilla ei ole vaikutusvaltaa, koska puoluejohto ja viime kädessä puheenjohtaja Orpo päättää kaikesta”

 

Kunta- ja maakuntapoliitikon roolista katsottuna ei yhtään hämmästytä, tätä se on ympäri maan. Kuntapolitiikasta eduskuntaryhmään näyttää siltä, että kunkin tason johtajan päätösten ja näkemysten mukaan mennään. Ymmärrän hyvin Harkimon ärsyynnystä, siltä se on näyttänytkin ja pitkään tavallisen kansalaisen silmin.

Keskustassa ei onneksi vastaavaa menoa ole -ja jos hallituskumppanin mallista joskus siellä jos täällä onkin joskus intouduttu matkimaan systeemiä, jossa johtajan määräämien näkemysten perässä hypitään vaikka tasajalkaa peräkanaa kaivoon, niin  kepussa moisiin yritelmiinkin vastataan sakin voimalla -jos ei heti niin viipeellä ja lujaa, kun ehditään huomata asian laita. Kepusta nousevat isännät kokouksiin ja lyövät nyrkin pöytään, jotta ei kukaan kuvittele olevansa toista suurempi herra saati sitten korkeammalla. Siksi Keskustassa on Paavoja, mutta ei sentäs mitään harkimoita.

Katto korkealla ja seinät leveällä ja vain omien silmieni mukaan jos jonkin moista hiipparia, mutta kukaan meistä ei ole toistaan ylempi eikä määrää mitä muiden pitää ajatella. Mukavaa tai ei, mutta kekkulointipyrkimykset palautetaan oitis ja se jos mikä elää väkevänä -herrat haukutaan aina 😀 Ja juuri siksi minä olen keskustalainen, eipä minun kaltaisiani muualla siedettäisikään, kävisi harkimot 😀 ja me kaikesta huolimatta kestämme helposti Paavonkin. Koska meillä kepussa on keskenämme aina enemmän yhteistä kuin eroavuutta. Olemme enemmän samaa mieltä isoista arvoista ja asioista, ja silloin kärsii luottamuksen vaarantumatta olla joistain eri mieltä ja vieläpä kinata. Ja kun on kinat ja keskustelut käyty, niin yhdenmukaisen linjan ei pitäisi ketään yllättää itse asiasta, vaikka matkalla onkin ehkä jotain vänkää ollut. Niin sen pitääkin olla, kun kaikkia halutaan kuunnella.

Toivotan Hjallikselle onnea ja kiitän rohkeudesta, tiedän ettei tuosta sakista totuuksia lauota, jos ei ole varaa. Onneksi oman tiensä kulkijoilla on aina varaa sanoa mitä ajattelevat, ja sen varan voi ainakin kepulaisittain määrittää ihan itse!

 

Jään aitioon seuraamaan ja kiitän intuitiotani. Tunnen paljon ja monia suuresti arvostamiani vanhan ajan sivistysporvareita, mutta ei näy silmiini sellainen arvomaailma nykymaailmassa enää. Kepustakin välillä huolissaan, muistetaan nyt kuitenkin alkiolainen sivistysliike, edistys ja köyhän asia -en itse välittäisi kuunaan joutua Harkimon tilanteeseen. Mutta saman tekisin jos joutuisin, usko loppuisi, aivan varmasti.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *