Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa…

Eilen kirjoitin ilmiöstä ja kuntapolitiikan tilasta, jonka ilmiöistä käytännössä minulla on ollut ilo keskustella viime vuoden aikana vähintään satojen kuntapoliitikkojen kanssa Hangosta Utsjoelle. Työn etuja, että perspektiiviä siitä missä on oltu ja ollaan, missä ollaan nyt ja mihin ollaan menossa on saanut kerryttää kokemusasiantuntijoiden kautta.

Mikään blogini ikinä ei ole nostanut samoja reaktioita some-riehaantumisesta päätellen, mikä oli yllättävää. Jotkut kokivat että kirjoitin kotikunnan asioista ja poliitikoista reaktioista päätellen. Kyllähän sitä joskus itsekin tunnistaa itsensä kirjallisuudesta ja muistakin teksteistä, mutta en sentäs osaa kuvitella että kirjoitettaisiin minusta, vaikka joistain tekstistä itseni tunnistaisinkin. Ei se sentäs kirjoittajan vika ole, jos tarinasta tunnistaa itsensä ja käy hieman tunteeseen. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, sanoo sananlasku.

Vallankäytön nykyaikainen sovellutushan on, että ne, jotka asioista ovat eri mieltä, leimataan mielellään oman pesän likaajiksi, riitelijöiksi ja muiksi pahantekijöiksi. Se on vallalla niin työpaikoilla, politiikassa kuin järjestötoiminnassa -asioista eri mieltä olevat lynkataan ilkiöiksi ja ongelmiksi, ja jos ei muu auta keksityin lokaan saattavin tarinoin. Siinä kyydissä vaatii kenen tahansa pää kovuutta pitää selkä suorassa ja asiat mielessä. Kun emme elä Venäjällä, jossa asioista eri mieltä olevat voisi teljetä vankilaan, tehokkain tapa etenkin naisten kohdalla on leimata heidät riiteleviksi tuhmeliineiksi. Mitä valtamedia edellä, sitä kyläsomeryhmät perässä.

Asiathan eivät siitä muutu, että joku niistä kirjoittaa. Jos joku kokee tulleensa kirjoituksista, joissa ei kohteita tai henkilöitä mainita, tulleensa loukatuksi niin sue me. Lupaan kirjoittaa jokaisesta kalikan kolahduksesta uuden blogin. Isoisäni ei ääntään kranaatinsirpaleestaan iäksi menettänyt rintamalla siksi, että minä yhteiskunnallisista asioista ja epäkohdista vaikenisin. Lakeijat räksyttökööt johtajansa viitoittamaa tietä, koska vapaa maa valita, kenen pillin tahdissa hyppii vai tahdittaako hyppynsä ihan itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *