1142 x KIITOS!

Ensimmäiset eduskuntavaalini ovat ohi. Äänimäärään on syytä olla tyytyväinen puolueen kannatuksen huomioiden, ja kun oman vaalipiirin lopputulema oli puolueen tulostakin heikompi, niin näillä rahkein lämmin kiitos luottamuksesta äänestäjilleni. Suurtakin suurempi kiitos myös tukiryhmääni lähteneille, oli tukenne sitten taloudellista tai talkoilusorttia, peltopaikkoja tai perunoita, suurta tai pientä tukea, apua ja kannustusta. Ilman apuanne tämä ei olisi ollut mahdollista.

Erityiset kiitokset luottopelaajilleni, jotka laittoivat aikaansa ja tässä tilanteessa toimivat suoraselkäisen rohkeasti tukenani. En tässä avaa näitä sanoja enempää, mutta kyllä näissä vaaleissa aukesivat omat silmät ja jyvät eroteltiin akanoista ihan paikallistasolla, valtakunnan poliittisesta asetelmasta huolimatta. Vaadittiin rohkeutta ja suoraselkäisyyttä tällä kertaa. Suuri kiitos erityisesti ydinryhmässä huhkineet Sami, Teemu, Jukka, Erkki, Minna ja Into uskostanne, työstänne ja suoraselkäisyydestänne. Teillä on erityinen paikka sydämessäni aina, teoilla ansaittu, enkä minä omiani jätä pulaan koskaan, jos jotenkin auttaa voin.  Kun on tottunut tulemaan omillaan toimeen, osaa arvostaa vilpitöntä apua, jota saa. Ja ihmisiä, jotka eivät ole naruista vedeltävissä. Respect.

Nyt on arki alkanut, eikä olo ole yhtään pettynyt. Sain ääniä jokaisesta vaalipiirin kunnasta. Murskatappiossa olin tuhatkerholaisten joukossa, vaikka jätin vaalilainat nostamatta johtuen paitsi valtakunnan asetelmasta, myös vaalipiirin tason toiminnan selkiytymisestä -olisi ollut hulluutta ottaa lainaa sillä tavalla pelatussa tilanteessa, jossa oli riittävää jo palkattomat viikkojen vapaat ja jokainen oma euro mitä irtosi. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, eikä millään rahamäärällä olisi voinut muuttaa muualla tehtyjä päätöksiä toisenmoisiksi.

Ollaan tilanteessa, jossa tosiasioita on katsottava silmiin, kun tappiota ei selitä vaalipiirissä pelkkä hallituspolitiikka tai valtakunnan tason epäsuosio -osansa on piiritason toiminnalla. Hämeen tulos on vielä valtakunnan tulostakin huonompi. Tappiossa on uuden voiton siemen kylvetty, mutta se kasvaa vain, jos totuutta katsotaan suoraan silmiin, analysoidaan tilanne rehellisesti ja korjataan toimintakulttuuriin liittyviä tapoja. Isolla kädellä.

Vaaleissa korostui se, että nyt on uusi aika, uusi sukupolvi ja sen mukaiset toimintatavat vaihdettu Arkadianmäelle ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Vanhan maailman tavat eivät enää kelpaa. Ja niin on hyvä. Maailma menee eteenpäin, eikä se kehitys pysähdy kiurulaisella neliraajajarrutuksella. Olen vaalirallin jälkeen vaikkakin väsynyt myös intoa ja puhtia täynnä. Nyt ollaan uuden äärellä, muutoksen äärellä ja se on juuri niin kuin pitääkin olla!

Lähdin ehdolle olosuhteista tietäen asenteella, joka ratsastajalle opetetaan ensimmäisenä. Esteradalla ei koskaan katsota sitä estettä, mikä seuraavaksi hypätään -katse on aina jo seuraavassa ja osin jo kolmannessa esteessä radalla. Jos hevonen ei ole pomminvarma, se kieltäytyy tai tiputtaa jos ratsastaja tuijottaa hypättävää estettä, koska silloin tiedostamattaan jarruttaa. Hevosta ei voi huijata. Kun katse on koko ajan jo seuraavassa ja sitä seuraavassa esteessä, painopiste on oikein, ajatus on eteen ja ylöspäin eikä käsijarru ole puolivahingossa päällä. Mitään ei ole hävitty, nyt laukataan kohti kolmosestettä.

Pysy matkassa, tämä rata ei ole ihan hetkessä maalissaan!