Mä alan vihdoin viimein käsittää…. osa 2

Edellinen blogini aiheutti myrskyn loppilaisessa fingerporillisessa sen pienne piirin joukossa, jonka arvelinkin pillastuvan, mutta ylitti kaikki lukijamäärät ja myös palautteet. Niissä on kerrottu vastaavat tarinat ympäri Suomea ja kiitetty rohkeudesta, kun olen uskaltanut kirjoittaa ilmiöstä julkisesti. Kiitos kymmenistä palautteista, niiden vuoksi kannattaa jatkaa tarinaa käänteineen, hiljentymiäskyistä huolimatta.

Olen ollut lähinnä järkyttynyt siitä, kuinka yleistä tämä on. Ja siitä, että paikallisesti ei nähty ilmiötä, josta kirjoitin. Ei taidettu selittämälläkään ymmärtää asian mittasuhteita saati ilmiötä. Olinpahan  vaan taas noita, jota voi kohdella miten hyvänsä, koska eihän noita pala rovioon heitettäessäkään. Defenssi on toki ihan ymmärrettäväkin reaktio tässä kontekstissa.

Yksi oikaisu pitää tehdä. Se on se, että jaoin blogin FB-seinälläni ja minulla on kuulemma 1150 kaveria (mitä en tiennyt).  Jos yhtään helpottaa niin FB ei ole oleellinen tekijä, koska tätä blogia julkaistaan kotisivullani, ei FB:ssä, jonne toki jaoin linkin kuten tapanani on. Kyllä sen luki jo yli 4000 ihmistä eikä vain minun FB-kaverini. Kotisivut ja blogit on sellaisia, että niitä saattaa seurata jotkut muutkin kuin fb-kaverit (onneksi) mutta löytyyhän se linkki myös twitteristä, jos saavutettavuus huolettaa!

Osa 3 siis seuraavaksi: käsittämättömät käänteet sekä vaallihäirinnän suhde demokratiaan.

Ja kyllä, kielloista ja paheksunnasta huolimatta minä taatusti kirjoitan ihan sitä, minkä parhaaksi itse harkitsen! Sitä enemmän, sitä roisimmin ja  röyhkeämmin, mitä enemmän yritetään estää, kiletäää ja paheksua. Sellainenkaan painostus kun ei ole tätä päivää.